onsdag 30 juli 2014

Frozen yoghurt - grundrecept

Yoghurtglass, eller Frozen Yoghurt är en sorts glass som har kommit mer och mer de senaste åren. Det är lite syrligare än vanlig glass och inte lika sött. Det finns tusentals olika recept på yoghurtglass, med eller utan ägg, socker och grädde, allt kan varieras beroende på tycke, smak och hur nyttigt man vill ha det.

Så, att göra yoghurtglass själv är inte svårt. Har man en glassmaskin blir det ännu lättare!

Här kommer ett vanligt grundrecept på naturell yoghurtglass:

Frozen Yoghurt - grundrecept:
2 portioner

1 dl socker
4 dl naturell yoghurt

Rör samman yoghurt och socker i en skål. Ställ i kylen i 1-2 timmar. Häll ner blandningen i glassmaskinen och kör igång, ungefär 15-20 minuter (man kan sätta in den i frysen 1-2 timmar, men då måste man röra då och då för att den inte ska bli isig och hård)

Detta recept kan alltså varieras, yoghurt med låg fetthalt kan användas, vispgrädde ger en ökad krämighed, sötman kan varieras med sockermängden (honung, sötströ eller stevia kan ersätta sockret). Glassen kan också smaksättas med i stort sätt vad man vill, frusna/färska bär, frukt, choklad, kakbitar, kaffe, kryddor...



1 kommentar:

  1. Super gott recept, precis gjort till familjen och hade grantäpple, vattenmelon, svarta vinbär och två blad citronmelliss på toppen. Var uppfriskande och passa bra efter maten, tack så mycket:)

    SvaraRadera