onsdag 30 juli 2014

Sherbet

Sherbet är ett mellanting mellan sorbet och vanlig glass, och alltså inte så tung som gräddglass men heller inte lika "isglassig" som sorbet. Efter en magsjuka i Frankrike, jag helst vill glömma, har jag väldigt svårt för sorbet. Därför är sherbet ett bra mellanting, då den innehåller lite mjölkprodukter, vilket gör den lite krämigare. Jag har tyvärr inte hittat något grundrecept på sherbet men tänkte att det här receptet på Citron sherbet från bloggen scoopadventures.com kunde fungera istället!

Citron Sherbet 
2 portioner

3,75 dl mjölk
75 gram socker
2 citroner

Blanda 1,25 dl av mjölken och socker i en kastrull. Använd ett rivjärn för att riva av det yttersta lagret av citronskalet (om man har en citronzest-grunka kan man använda den), och ös ner skalet/zesten i kastrullen. Värm på medelvärme under omrörning till sockret är smält. Ta av kastrullen från värmen och häll i resten av mjölken. Låt svalna. Pressa citronerna och häll juicen (ca. 6 msk) i blandningen. Kör i glassmaskin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar