Så var det glass-time igen! Då jag var ledig hela dagen gjorde jag
själva glassmeten några timmar innan jag hällde allt i glassmaskinen, så
den fick stå ett tag och dra i kylskåpet. Den här gången blev det en
mjölkbaserad glass med vaniljsmak. För att göra det lite mer speciellt
än bara vanlig vaniljglass gjorde jag också en snabb hallon-kakaosås
till.
Mjölkglass med vanilj
2 port
2 dl Mjölk 3%
0,5 dl Socker (tog lite mindre än en halv)
2 Äggulor
1 rågat krm Vaniljpulver
Vispa äggulor, socker och vaniljpulver luftigt. Värm upp mjölken i en
kastrull. Häll äggblandningen i den varma mjölken under vispning. Häll
över i en bunke och låt stå i kylskåp. Sätt igång glassmaskinen och häll
i blandningen. Kör i cirka 20 minuter, eller tills konsistensen ser bra
ut. Min glass var lite lös, så jag ställde in den i frysen i cirka 10
min för att frysa till lite.
Hallon-kakaosås
Frysta hallon
Lite vatten
Socker (efter smak)
Kakao (efter smak)
Hallon och vatten blandas i en kastrull och kokas upp. Såsen smaksätts med socker och kakao, allt efter hur man vill ha det.
Update:
Glassen blev hur god som helst, riktigt frisk och lätt inte lika tung
som gräddglass! Fortfarande inte "riktig" köpeglasskonsistens, men
mycket bättre än den förra! Lite lös, men det var nog för att tålamodet
att låta den stå i frysen inte var så stort, och glassuget tog över...
Hallonkakaosåsen passade perfekt till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar